MENU

prefab houtbouw op maat

PREFAB
Stelkozijnen

Snel en efficiënt werken wordt steeds belangrijker. Daarom zijn stelkozijnen een waardevol hulpmiddel. Met stelkozijnen kun je namelijk al in een vroeg stadium beginnen met het wind- en waterdicht maken van elk nieuwbouwproject. Dit betekent dat het definitieve kozijn pas zo laat mogelijk in het bouwproces geplaatst hoeft te worden. Hierdoor wordt de kans op beschadiging en breuk van glas tot een minimum beperkt. Onze stelkozijnen worden gebruikt in diverse projecten, variërend van utiliteits-, industriële, commerciële- tot woningbouwprojecten. Bovendien kunnen we op verzoek stelkozijnen produceren voor individuele woningen.

Wat zijn stelkozijnen ?

Stelkozijnen zijn een handig houten raamwerk dat je vroegtijdig kunt installeren en later kunt aanvullen met een definitief element, zoals aluminium- of kunststof nastelkozijnen. Onze stelkozijnen zijn prefab geproduceerde producten die je direct op jouw bouwplaats kunt installeren. Ze zijn gemaakt van verduurzaamde stabiliteitsregels en aan de binnenkant worden ze voorzien van watervast verlijmd multiplex.

Dit geheel wordt wit gegrond en als je wilt, kunnen we ze onderling verlijmen. Vervolgens worden de stelkozijnen geassembleerd in onze eigen fabriek.

We zorgen ervoor dat de kozijnaansluitingen worden voorzien van MPLS-hoekstrips/neusprofielen en indien gewenst een PVC slabbe rondom, zodat er een goede waterdichting ontstaat. Al onze stelkozijnen worden uitgerust met hijspunten en stabiliteitsschoren, zodat het kozijn maatvast blijft tijdens (verticaal) transport en installatie. We passen vaak windfolie toe in onze stelkozijnen, waardoor jouw gebouw direct na plaatsing tijdelijk wind- en waterdicht is en je vroegtijdig kunt beginnen met de afbouw.

Efficiënt bouwen

Bij jouw nieuwbouwprojecten, zoals woningbouw, kantoorgebouwen en andere gebouwen waar een snel en efficiënt bouwproces belangrijk is, maken stelkozijnen het verschil.

Door het vroegtijdig uitwerken van de kozijnen in 3D, wordt de controleperiode verkort en is maatwerk altijd mogelijk. Onze stelkozijnen worden namelijk geprefabriceerd in onze fabriek en hoeven op de bouwplaats alleen nog geïnstalleerd te worden. Als je wilt, kunnen we ze per fase of per blok leveren, zodat de opslagbelasting op jouw bouwplaats geoptimaliseerd wordt. Dit betekent dat je minder tijd kwijt bent aan voorbereiding en installatie. Hierdoor bespaar je kosten en versnel je jouw bouwproces.

De voordelen van prefab stelkozijnen

De voordelen van prefab stelkozijnen zijn talrijk en zorgen voor een efficiënte en kwalitatieve bouwervaring:
  1. Minder kans op beschadiging van definitieve kozijnen en beglazing: Door gebruik te maken van prefab stelkozijnen, verminder je het risico op beschadiging van de uiteindelijke kozijnen en beglazing tijdens het bouwproces.
  2. Minder afval op de bouwplaats: Onze stelkozijnen worden vooraf in een computergestuurd proces gefabriceerd, waardoor er minder afval ontstaat op de bouwplaats. Dit draagt bij aan een schonere en efficiëntere werkomgeving.
  3. Hogere kwaliteit: Doordat de stelkozijnen worden geproduceerd in een gecontroleerde omgeving, onafhankelijk van weersomstandigheden, kunnen we een hogere kwaliteit garanderen. Bovendien kan het gebouw direct tijdelijk wind- en waterdicht worden gemaakt, wat de voortgang van de bouw bevordert.
  4. Minder arbeidskosten: Omdat de stelkozijnen al in de fabriek worden geproduceerd, bespaar je op arbeidskosten. Bovendien zorgt de hogere doorloopsnelheid op de bouwplaats voor een efficiënter bouwproces.
  5. Betere afdichting van kieren en aansluitingen: Prefab stelkozijnen zorgen voor een nauwkeurige en verbeterde afdichting van kieren en aansluitingen. Dit draagt bij aan een betere energie-efficiëntie en comfort in het gebouw.
  6. Verbeterde isolatiewaarde: Dankzij de gecontroleerde productieomgeving kunnen we de isolatiewaarde van de stelkozijnen optimaliseren, waardoor het gebouw beter geïsoleerd is en energie bespaart.

Prefab stelkozijnen bieden dus een maximale optimalisatie voor de belasting van jouw bouwplaats, terwijl ze zorgen voor een snelle installatie, minder afval, hogere kwaliteit, kostenbesparingen, betere afdichting en verbeterde isolatie.

Meer weten over stelkozijnen op maat?

Wil je tijdens de bouw van je volgende project gebruikmaken van stelkozijnen die snel, efficiënt en een kostenbesparend effect hebben op de bouw? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag aan stelkozijnen op maat!

✔ Op maat              ✔ Snel                 ✔ Duurzaam

✔ Op maat   ✔ Snel   ✔ Duurzaam

Voor andere vragen of een offerte op maat, kun je natuurlijk ook direct contact met ons opnemen!