MENU

prefab houtbouw op maat

Houten VRIJSTAANDE woning

Heb je een kavel en wil je zelf een huis bouwen? Of ben je op zoek naar een nieuwe stap in je leven en verlang je naar een nieuw thuis? De Houthallen kan een houten vrijstaande woning voor jou ontwerpen en bouwen.

Hout is een natuurlijk en duurzaam bouwmateriaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor woningen. Bij De Houthallen streven we ernaar om een houten woning te creëren waarin je kunt genieten van een fijn en warm leefklimaat. We gebruiken biobased en duurzame producten om samen met jou een uniek en eigen huis te realiseren. Onze woningen worden prefab gemaakt in onze eigen fabriek, waardoor de bouwtijd snel is en je minder lang hoeft te overbruggen, bijvoorbeeld met betrekking tot een overbruggingshypotheek. Maak je droom van een houten woning werkelijkheid met De Houthallen. Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor jouw unieke en duurzame thuis.

Welk materiaal gebruik je voor een houten woning?

Houten woningen kunnen worden gebouwd met verschillende soorten hout, zoals massief hout, houtskeletbouw, of CLT (Cross Laminated Timber) . Massief houten woningen worden vaak gebouwd met houten balken, planken en panelen, terwijl houtskeletbouw woningen worden gebouwd met een houten frame dat wordt gevuld met isolatie en afgewerkt met, bijvoorbeeld, gipsplaten. Voor grote gebouwen, zoals appartementencomplexen of kantoorgebouwen. De Houthallen maakt gebruik van een combinatie hiervan. CLT en massief hout voor de constructie, het schild van de gebouwen voorzien we van een waterkerende en thermische schil van HSB-elementen.

Waarom een houten woning?

In deze tijd, waarin de vraag naar woonruimte snel toeneemt en we ons moeten inzetten om onze planeet te beschermen, vormen houten woningen een uitstekende keuze voor nieuwbouw. Hout is een duurzame en hernieuwbare grondstof die bijdraagt aan de vermindering van CO2-uitstoot. Bij De Houthallen zijn onze houten woningen goed geïsoleerd en energie-efficiënt.

Dankzij prefabricatie in onze eigen productiehal kunnen houten woningen vaak sneller worden gebouwd dan traditionele woningen. Onze woningen worden volledig in 3D uitgewerkt en prefab vervaardigd met behulp van geavanceerde CNC-gestuurde machines in onze eigen fabriek. Dit resulteert in een snelle bouwtijd en een kortere overbruggingstijd, bijvoorbeeld bij het regelen van een overbruggingshypotheek.

Naast de duurzame voordelen bieden houten woningen ook een comfortabele woonomgeving en een gezond leefklimaat. Het natuurlijke materiaal creëert een warme en gezellige sfeer, terwijl de goede isolatie zorgt voor energiebesparing en lagere energiekosten.

Kies voor een toekomstgerichte en milieubewuste nieuwbouwoptie met de houten woningen van De Houthallen. Geniet van het comfort, de duurzaamheid en de snelle bouwtijd. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jouw droomwoning kunnen realiseren.

✔ Op maat              ✔ Snel                 ✔ Duurzaam

✔ Op maat   ✔ Snel   ✔ Duurzaam

Een houten woning bouwen? We helpen je graag!

Houten woning: hoe zit dat met brandgevaar?

Vaak wordt gedacht dat een houten woning bij brand niet veilig is. Niets is minder waar. Hout reageert namelijk zeer goed op blootstelling aan vuur. Natuurlijk verkoolt het aan vlammen blootgestelde oppervlak, maar dat gebeurt met een erg lage en constante snelheid. Hierdoor is de inbrandsnelheid te berekenen en in het ontwerp rekening te houden met de geldende eisen. Het verkoolde hout (houtskool) vormt vervolgens een warmteschild. Onder de houtskool blijft het hout lange tijd intact en behoudt het zelfs zijn dragende functie.

De houten woning blijft lang stabiel en er is voldoende tijd om de woning te evacueren. Bij andere bouwmaterialen is de stabiliteit van de constructie minder lang te garanderen: staal verliest zijn stijfheid vanaf 400 graden en beton verliest vanaf 750 graden de mechanische eigenschappen.

Eigen ontwerp

Met ons eigen ontwerp biedt De Houthallen de mogelijkheid om samen te werken met geselecteerde architecten, zodat we aan al jouw wensen kunnen voldoen en een “custom made” product kunnen leveren. Onze tekenkamer zorgt ervoor dat de ontwerpen in 3D worden uitgetekend, uitgewerkt en voorbereid.

Door onze expertise in prefab bouwen toe te passen, kunnen we maatwerk leveren en indien gewenst zelfs in massa- of moduleproductie uitvoeren. Zo krijg je een woning die perfect aansluit bij jouw visie en behoeften.

Premium selection

Bij De Houthallen begrijpen we dat keuzes maken niet altijd gemakkelijk is. Daarom hebben we een aantal Premium selection modellen ontwikkeld die we kunnen aanbieden. Deze woningen zijn onder architectuur ontworpen en bevatten de ideale wensen die de meeste mensen hebben. Ze zijn al volledig uitgewerkt, maar bieden nog steeds ruimte om jouw persoonlijke wensen en voorkeuren in te passen.

Door te kiezen voor een van deze modellen profiteer je van voordelen zoals een kortere doorlooptijd, hoge kwaliteit en gunstige inkoopvoorwaarden. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare modellen:

Vrijstaande woning
Recreatiewoning
Mantelzorgwoning
Model 4
Model 5

Met onze eigen ontwerpoptie en de Premium selection modellen biedt De Houthallen een breed scala aan mogelijkheden om jouw droomwoning te realiseren. Neem contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen helpen bij het creëren van een woning die perfect past bij jouw wensen en levensstijl.

✔ Op maat              ✔ Snel                 ✔ Duurzaam

✔ Op maat   ✔ Snel   ✔ Duurzaam

Interesse in een houten vrijstaande woning?