MENU

prefab houtbouw op maat

Prefab CLT – constructies

CLT of Cross Laminated Timber is een moderne bouwmethode waarbij houten lagen, ofwel lamellen, horizontaal op elkaar worden geplaatst en aan elkaar worden gelijmd. Hierdoor ontstaan grote houten platen die je kunt gebruiken als bouwplaat voor wanden, vloeren en daken. Een enorm voordeel dat je hieruit haalt, is de mogelijkheid om constructief te bouwen met CLT. CLT (Cross Laminated Timber) is een uitstekend alternatief voor kalkzandstenen wanden en betonnen vloeren.

CLT een duurzame keuze

CLT-constructies zijn sterk, duurzaam en energie-efficiënt. CLT-platen zijn vaak 3 tot 7 lagen dik en kunnen zware belastingen dragen, zoals die van een gebouw met meerdere verdiepingen. CLT-platen zijn ook goed geïsoleerd, waardoor de woning of gebouw warmte-efficiënt is en minder energie nodig heeft voor verwarming en koeling.

Een groot voordeel van CLT constructies is dat het een duurzaam materiaal is: het hout wordt gekapt uit duurzaam beheerde bossen, en het is een van de meest efficiënte manieren om koolstof uit de lucht te halen en op te slaan.

Meer weten over CLT?

CLT wint aan populariteit

CLT-constructies zijn een populaire keuze voor grotere gebouwen, zoals appartementencomplexen, kantoorgebouwen en scholen, maar worden ook steeds vaker gebruikt voor woningen. En dat is niet zonder reden:
  1. Constructieve verwerking: CLT kan krachten opvangen in twee richtingen, waardoor het gebruikt kan worden voor gevels, wanden, vloeren en daken. CLT wordt vooraf geproduceerd waardoor plaatsing van een gebouw in enkele dagen mogelijk is.
  2. Duurzaamheid: CLT is een duurzaam bouwmateriaal, dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen en een van de meest efficiënte manieren is om koolstof uit de lucht te halen en op te slaan.
  3. Brandveiligheid: CLT is een massief houten bouwmateriaal, dit maakt het gebouw brandveiliger dan andere bouwmaterialen zoals staal en beton.
  4. Energie-efficiënt: CLT-platen zijn goed geïsoleerd, waardoor de woning of gebouw energie-efficiënt is en minder energie nodig heeft voor verwarming en koeling.
  5. Snelle bouwtijd: CLT-constructies zijn snel en efficiënt te installeren, waardoor de bouwtijd verkort wordt.
  6. Esthetische mogelijkheden: Hout heeft een natuurlijke uitstraling die aansluit bij de meest moderne architectonische ontwerpen.
  7. Toepasbaarheid: CLT is geschikt voor verschillende soorten gebouwen zoals huizen, appartementen, kantoorgebouwen, scholen en zelfs grote gebouwen.
  8. Economische voordelen: CLT kan de productiekosten verlagen en banen creëren in de houtrecycling-industrie.
  9. Oplossing voor woningnood: CLT is een snelle en efficiënte manier om woningen te bouwen, dit kan bijdragen aan het oplossen van woningnood.

✔ Op maat              ✔ Snel                 ✔ Duurzaam

✔ Op maat   ✔ Snel   ✔ Duurzaam

Interesse in CLT-constructies? We vertellen je graag meer!