MENU

prefab houtbouw op maat

Duurzaamheid

Duurzaam bouwen

De Houthallen wil graag bijdragen aan een gezondere planeet. We willen graag dat onze, en jouw, kinderen op deze aarde een toekomst hebben. De bouwwereld is echter van oudsher conservatief en gebruikt grondstoffen die uitgeput raken en fossiele brandstoffen. De Houthallen wil laten zien dat dat anders kan. Door een alternatief te bieden dat niet alleen bijdraagt aan het behoud van onze planeet, maar ook aan het wooncomfort. Onze productiemachines en productiestraat worden volledig elektrisch gevoed.

✔ Op maat              ✔ Snel                 ✔ Duurzaam

✔ Op maat   ✔ Snel   ✔ Duurzaam

Meer weten over ons duurzaamheidsbeleid ?

FSC®-hout

Hout is één van de duurzaamste bouwmaterialen ter wereld. Het is immers een volledig hernieuwbare grondstof: bomen die men kapt, worden opnieuw aangeplant, zodat de voorraad hout oneindig is. Tijdens de groei nemen bomen CO2 op uit de atmosfeer. Deze CO2 slaan zij op en geven zij niet meer vrij. Houten gebouwen hebben een lange levensduur, waardoor het gebruik van hout als bouwmateriaal kan bijdragen aan een duurzamere maatschappij.

U kunt er bij De Houthallen voor kiezen om uw materialen of producten als FSC-gecertificeerd te kopen. Vraag ons naar de mogelijkheden voor uw project. De Houthallen is dan ook FSC gecertificeerd (onder certificaatnummer SCC-COC-000652-AOA). Het FSC-keurmerk staat voor verantwoord bosbeheer en het behoud van bossen over de hele wereld. Maar verantwoord bosbeheer gaat verder dan alleen een verantwoorde wijze van houtkap: het houdt tevens rekening met het economisch en sociale welzijn van lokale gemeenschappen en werknemers. Daarnaast zet FSC in op transparantie en betrekt het zoveel mogelijk partijen bij besluitvorming.

Door producten met dit label te kopen, draagt u bij aan de bescherming van de bossen in de wereld.

Afvalstromen beperken

Afval dat wij niet zelf opnieuw kunnen inzetten, scheiden we. Vervolgens worden deze materialen ingezameld, zoals papier, karton, folies, kunststof, ijzer of verpakkingsmaterialen, alsnog gerecycled door gespecialiseerde bedrijven.

Statiegeld

Daarnaast heffen we statiegeld op zaken als strijken, hijsbandjes, (lijm)kitkokers en PUR-bussen. Hierdoor blijft er vrijwel niets achter op de bouwplaats. De materialen met statiegeld worden hergebruikt of gerecycled door gespecialiseerde verwerkers.

Afval & Recycling

Doordat de producten die De Houthallen levert in onze eigen fabriek gefabriceerd worden, heb je op de bouwplaats aanzienlijk minder afval. Het afval in onze fabriek gebruiken wij zo veel mogelijk opnieuw.

We hebben hiervoor ook afspraken met lokale partijen gemaakt. Zo wordt het rest hout en zaag restanten ingezameld, en deze materialen worden vervolgens verwerken tot bijvoorbeeld plaatmateriaal en andere gespaande producten. Daarnaast zetten we het zaagsel bijvoorbeeld in voor de paardenstallen- en bakken van een lokale paardenhouders. En kleine houtblokken worden verwerkt en geperst tot brandstof zoals onder andere pellet korrels.

Meer weten over onze DUURZAAMHEID?