MENU

prefab houtbouw op maat

HOUTEN MANTELZORGwoning

HOUTEN MANTELZORG
woning

Wil je een ziek familielid verzorgen, maar heb je niet de mogelijkheid om dit in je eigen huis te doen? Dan is een houten mantelzorgwoning de oplossing.

Wat is een mantelzorgwoning?

Het verzorgen van een ziek familielid of iemand die niet meer voor zichzelf kan zorgen vraagt de nodige aanpassingen. Niet alleen op het gebied van tijd en inzet, maar ook aan de woonomgeving. In de praktijk is het vaak niet mogelijk om mantelzorg op een veilige manier in het eigen huis te bieden. Speciaal daarom zijn mantelzorgwoningen ontworpen. Een mantelzorgwoning is een compact en toegankelijk huis, vaak geschikt voor personen met een beperking of oudere personen. Bij het ontwerp van mantelzorgwoningen houden wij over het algemeen rekening met:
  • Een toegankelijke indeling met brede deuren en gangpaden voor rolstoelgebruikers.
  • Een badkamer met speciale voorzieningen, zoals een douchezitje of een wandbeugel.
  • Voorbereidingen op een tillift.
  • Voldoende ruimte voor het plaatsen van zorg-apparatuur en hulpmiddelen.
  • Een goede isolatie voor een comfortabele leefomgeving.
  • Veiligheidssystemen, zoals brandmelders en sprinklers.

Daardoor dragen houten mantelzorgwoningen bij aan het verhogen van de levenskwaliteit van de bewoners, en is in een later stadium weer te verwijderen

Voor wie zijn mantelzorgwoningen geschikt?

Mantelzorgwoningen zijn bedoeld om de zelfstandigheid van personen te behouden en hen in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen, met de zekerheid dat er hulp en zorg beschikbaar is wanneer ze dat nodig hebben. Daardoor zijn mantelzorgwoningen bij uitstek geschikt voor:

  • Ouderen die nog zelfstandig kunnen wonen, maar wel wat extra zorg of ondersteuning kunnen gebruiken
  • Mensen met een beperking of aandoening die extra hulp of zorg nodig hebben
  • Familieleden die mantelzorg verlenen aan een hulpbehoevende familielid, zodat ze dichtbij hun familielid kunnen wonen en hen op een efficiëntere manier kunnen verzorgen
  • Mensen die herstellen van een ziekte of operatie en tijdelijke hulp of zorg nodig hebben.

Daardoor dragen houten mantelzorgwoningen bij aan het verhogen van de levenskwaliteit van de bewoners, en is in een later stadium weer te verwijderen

Eigen ontwerp

De Houthallen werkt samen met eigen en geselecteerde architecten en kan daardoor naadloos aansluiten bij jouw wensen en behoeften. Met onze kennis van prefab bouwen kunnen we niet alleen maatwerk leveren, maar ook massa- of modulaire productie uitvoeren.

Houten mantelzorgwoningen zijn duurzaam en snel gebouwd

Wij bouwen mantelzorgwoningen van hout, omdat dit een duurzaam en milieuvriendelijk bouwmateriaal is. Daarnaast geeft het een natuurlijke uitstraling aan de woning en is deze licht van gewicht. Dit is ideaal zodat de woning op een lichte (tijdelijke) fundering kan worden geplaatst. Doordat wij jouw mantelzorgwoningen in onze productiehal prefabriceren, is er sprake van een kortere bouwtijd en daardoor vaak ook lagere bouwkosten. En in situaties waarin snel gehandeld moet worden, is dit een groot voordeel.

✔ Op maat              ✔ Snel                 ✔ Duurzaam

✔ Op maat   ✔ Snel   ✔ Duurzaam

Benieuwd naar de mogelijkheden van een mantelzorgwoning?